marți, 6 mai 2008

Baile Figa - un proiect drag mie

31 martie 2008-zi istorică pentru oraşul Beclean.Compania câştigătoare a licitaţiei în vederea realizării proiectului a început primele lucrări de amenajare ale terenului în zona Băilor Figa. Utilaje grele, excavatoare şi buldozere, execută operaţiuni de săpare şi de nivelare pe amplasamentul unde, din această primavară, începe amenajarea viitorului complex balnear Figa Băi.După cum se ştie deja,această investiţie importantă va duce la amenajarea la Beclean a unei staţiuni balneare şi de tratament. Investiţia are în vedere creşterea potenţialului balnear a lacurilor sărate din Regiunea Nord-Vest, iar obiectivul ce urmează a se pune în practică la Figa, începând din acest an, presupune bani proveniţi, în cea mai mare parte, din fonduri PHARE. Se au în vedere următoarele tipuri de lucrări: nivelarea plajelor, consolidarea versantului de pădure, amenajarea drumurilor şi a aleilor (drumul de acces, aleea pietonală, gazon cu pământ de grădină şi flori), realizarea canalizării până la fosa septică, realizarea aducţiunii de apă, racordarea la reţeaua electrică, amenajarea iluminatului ornamental cu felinare, amenajarea unor platforme în jurul bazinului, repararea şi refacerea bazinului cu apă sărată, amenajarea grupurilor sanitare, a vestiarelor şi a duşurilor, amenajarea unor solare pentru tratament cu nămol şi a unor terenuri de sport. De asemenea, se au în vedere diverse studii de teren, analize chimico-balneare ale apei şi ale nămolului la diferite adâncimi, precum şi studii medicale asupra efectelor terapeutice şi recuperatorii.

Potrivit Programului PHARE 2004-2006 "Coeziune Economică şi Socială - Proiect de Infrastructură Regională”, staţiunea balneară de tratament de la Figa va fi amenajată corespunzător desfăşurării activităţilor turistice. Proiectul are ca obiectiv general îmbunătăţirea infrastructurii regionale în vederea creşterii economice prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor locale şi străine şi prin crearea unor locuri de muncă durabile. Proiectele vor trebui să răspundă cerinţelor regionale de creştere economică şi vor trebui să se alinieze cerinţelor de dezvoltare durabilă. Un alt scop urmărit este acela de a dezvolta şi de a îmbunătăţi infrastructura destinată activităilor de turism sau infrastructura pentru creşterea atractivităţii zonelor turistice existente, creând condiţii pentru diversificarea serviciilor din domeniul turismului şi conducând la creşterea duratei vacanţelor, a sumelor cheltuite de un turist şi la o mai bună utilizare a condiţiilor de cazare.

Potenţialul turistic al zonei băilor Figa constă în apele curative (clorosodice, puternic concentrate) şi în nămolul sărat, cu proprietăţi deosebite de vindecare în diferite boli ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, boli ale aparatului genital feminin.

Concomitent cu lucrările de amenajare ale staţiunii balneare Figa Băi, la Beclean au fost reluate în aceste zile lucrările la drumul Beclean-Figa,unde va continua asfaltarea până în cartier, şi au început lucrările de modernizare la drumul naţional 17, pe tronsonul Dej-Bistriţa. Toate aceste investiţii importante vor duce la modernizarea puternică a infrastructurii în zona oraşului Beclean şi vor crea cele mai bune condiţii pentru creşterea ritmului de dezvoltare economică a zonei. Sunt întrunite astfel toate premisele pentru ca Becleanul să devină un oraş turistic, o zonă de interes turistic,printre cele mai atractive din judeţul nostru, care să atragă numeroşi oaspeţi şi deasemenea să trezească interesul firmelor interesate să investească în domeniul turismului.

18 comentarii:

marius spunea...

Nu vad aici nici un nume de la alte institutii cum ar fi CJ!!!!??? era frumos sa treceti numele unui om care, din cate stiu eu, s-a zbatut destul de mult pentru acest proiect si vicepresedinte la CJ!

Anonim spunea...

ati uitat sa specificati in articol si faptul ca ati fost impotriva acestui proiect la inceput, insa v-ati dat seama la timp ca va poate aduce multe voturi. si ati semnat. asta a fost singura contributie a dvs.

Anonim spunea...

consider ca este un lucru foarte bun pentru ca orasul beclena sa iasa la iveala.
cu siguranta vor fi multe persoane interesate si proiectul va avea succes.

Anonim spunea...

de 2 ani tot se construieste si se anunta date false despre deschidere dar nimic nu este realizat pana in prezent care sa fie sigur ca in 15 iulie 2010 se inaugureaza.Bani aia cred ca sau pierdut undeva prin Beclean pe la Domnu primar sau poate la mai multi.asa se fura bani in Romania:))))

Anonim spunea...

Numi vine sa cred cat se poate lauda domnu primar din beclean cu un proiect care de 2 ani inca nu ii facut nici jumatate.Si nu cred ca se va deschide in 15 iulie avand in vedere ca de 2 ani nu este gata...ma indoiesc...dara bani aia au loc si altundeva...baile sa astepte.Asa se fura in Romania

economu spunea...

asa face taranu din spermezeu cand ajunge in oras! face strand in padure, ca langa Somes nu o putut.
e misto sa duci apa 6-7 km pe bani oamenilor, "decat" sa o duci 100 metri

aleg/na spunea...

mai,mai,ce rea e lumea !!!
de ce nu vedeti partea plina a paharului?
intr-o tara unde totul se duce la fier vechi si nimeni nu face nimic,iata si ceva nou.
BRAVO,BRAVO,BRAVO!!
acum sa vedem cum o sa aiba grija romani de aceasta investitie!!

Anonim spunea...

Cei care nu credeau in proiect si faceau acuzatii nefondate ar trebui sa-si ceara scuze. Baile Figa este un proiect care a fost deja inaugurat. Felicitari domnului primar.

Vlad Mihai Ursache spunea...

Păsărică ( FICA ) şi vagin ( FIGA ) sunt cuvinte vulgare ce sunt frecvent utilizate în limba italiană folosite pentru a descrie o parte a organelor genitale feminine, sau a vulvei, şi, prin extensie, chiar şi acelasi vagin. ( Sursa : www.wikipedia.com)

Baile Figa. In traducere ar putea fi scris “Baile Vaginului” sau poate la plural daca se doreste “Baile Vaginelor”.
Cu siguranta sunt persoane de sex feminin ce iubesc sau vor iubi locul respectiv, iar numarul barbatilor ce doresc sau vor dori sa ajunga acolo este, respectiv, va fi destul de mare, dar dupa parerea mea desi pare ceva simplu si lipsit de importanta, in schimb "FACE PARTE DIN IMAGINE" , iar pentru turisti in special italieni, spanioli, germani,englezi, etc. , cunoscatori de limba italiana la fel ca multi alti romani, in momentul cand vor auzi de acest nume vor avea motiv sa rada, sa se amuze, si de ce nu in final sa fie suspiciosi ca in locul respectiv ceva nu este in regula. Poate cu persoanele ce se afla la conducere, sau cu personalul... Sau poate nu s-a facut nici un studiu legat de numele ce il va purta locul?

Peste aproximativ o luna dupa ce voi vedea locul respectiv ma voi putea pronunta si de calitatea serviciilor. Ceea ce am vazut pe blog reprezinta un proiect bun si ii felicit pe cei ce au muncit la realizarea lui.

Felicitari, si putere de munca pentru documentare si eventualele studii ce vor fi cu siguranta necesare !

Anonim spunea...

tu ala destptu" cu traducere din limba italiana....esti in Pomania nu in Italia.
atunci si francezii nu ar mai trebui sa mai spuna "pule" la gaini pt ca in ronana inseamna altceva?du te citeste o carte si pe urma mai vb.

Vlad Mihai Ursache spunea...

Buna seara.
Cele scrise de la prima postare pe acest blog nu au fost scrise pentru a discredita pe nici o persoana. Era o sugestie de a face o documentare. Voi inchide acest subiect pentru mine cu aceasta ultima postare, unul dintre motive fiind si lipsa de intelegere si de respect a anumitor persoane ce intra pe acest blog.In incheiere doua lucruri doresc sa precizez : 1. Toti cei ce nu isi prezinta identitatea au o problema, sau poate mai multe.
2. Pentru cele ce am scris comunic faptul ca trebuie facuta diferenta intre gramatica,literatura si cultura si partea comerciala.
La revedere.

Anonim spunea...

Felicitari domnului primar si echipajului sau ptr realizarea cu 'Baile Figa.
Acum sa vedem educatia si respectul ptr. mentinerea in conditiile cele m-ai bune a acestei investitii,
In legatura cu traducerea in limba italiana,lasati desteptaciunile ca daca nu se realiza nimic in paraul de la figa atunci cum traduceati voi desteptii?

Anonim spunea...

Felicitari domnului primar si echipajului sau ptr realizarea cu 'Baile Figa.
Acum sa vedem educatia si respectul ptr. mentinerea in conditiile cele m-ai bune a acestei investitii,
In legatura cu traducerea in limba italiana,lasati desteptaciunile ca daca nu se realiza nimic in paraul de la figa atunci cum traduceati voi desteptii?

Anonim spunea...

O nota de la 1 la 10 Pentru Baile Figa ar fi 7 ! Nu dau mai mult ! De vina nu este aspectul si personalul ! Nu inteleg o treaba ! Nu am cheie de la vestiar si nu am unde sa imi pun lucrurile ! Incerc sa le pun la ,,receptie" ! Raspunsul primit de catre cei de la receptie : ,, Punele aici dar vezi ca noi nu avem grija " ! Ma suparat foarte tare raspunsul ! Platesc intrarea si ma plimb cu Hainele Dupa mine ! Dupa ce ati angajat pe cineva acol daca nu pazesc macar unele lucruri ! Nu am avut antecedente , ca : nerespectarea regulilor sau certuri ! Dar si acol se face o comparatie ! Cei care stau pe langa piscina sunt foarte ne-cumsecade ! In ce sens ? Va dau un exemplu : Ma apuc eu de sarit in bazin si ma vede ! Repede repede vine imi rupe bratara si ma trimite afara ! Si cei care sunt prieteni cu ei , dupa ce ies respectivii din apa ! Ingrijitorul il mai arunca o data in gluma ! Domnule Primar cu toata stima si respectul fata de ce ati facut pentru acest oras ! Pentru ceilalti dativa cu parerea daca e corect !

VALENTINA LEANCA spunea...

FELICITARI PENTRU CAT DE FRUMOS ESTE ORASUL SI PENTRU ARBORAREA DRAPELULUI.INEDIT. MA BUCUR SA VAD CA INCA MAI EXISTA PATRIOTI ADEVARATI.DOMNUL SA VA DEA PUTERE IN CONTINUARE.
DOAMNE AJUTA
VALENTINA LEANCA - OR. VICTORIA , JUD.BRASOV

Anonim spunea...

Felicitari pt. acest coltisor de rai de la Figa,se vede ca primarul este un gospodar vrednic si a stiut ce sa faca cu banii.Imi permit niste sugestii.este necesar un ceas,pt.calcularea timpuluicat se sta in apa si mai ales cu namol,namolul trebuie improspatat,si apa mai des schimbata.Mult succes in proiectele de viitor.

eleonora spunea...

Felicitari

Nora -Maieru spunea...

Felicitari vrednicului prima pt. micul coltisor de rai de la Figa care speram sa ia amploaredupa rapiditatea cu care s-a lucrat in ultimele zile.Primiti si mici sugestii:un ceas pt. cronometrarea timpului in bazin si cu namol,repararea umbrelelor,tasnitoare cu apa potabila,improspatarea namoluluisi un buletin de analize cu elementele ce la contine namolul si ce boli trateaza.Mult spor in proiectele dvs. SUCCES!